25 iunie, 2014

Biscotti cu vanilie si ciocolata albă

Biscotti, de obicei se servesc lângă o cafea sau chiar lângă un vin roșu si rece. 

Sunt originari din Italia, biscuiți uscati, crocanti, dar in același timp fini. 




Se pot combina cu diverse arome, nuci sau fructe. 

Eu i-am facut in diferite forme pentru ziua Oliviei (bagheta Magica pentru copii), dar normal aluatul se baga la cuptor ca o foaie mai groasa, iar ulterior se scoate din cuptor, se taie bucati si se mai baga puțin la cuptor. 






Probabil ați văzut ceva de genul la Starbucks.

Avantajul cel mai mare pe lângă faptul ca se fac ușor, este ca se pot păstra intr-un borcan timp de 3 saptamâni. 

Reteta

2oua si un albus 
115 g unt 
350/450 g făina 
1 pastaie de vanilie 
200g zahăr 
Un vârf de sare, praf de copt si bicarbonat de sodiu. 
100 g ciocolata albă 

Preincalzim cuptorul la 180 de grade 
Amestecam toate Ingredientele uscate si lăsam deoparte. 

Mixam untul cu zahăr timp de 3 min.

Adăugăm, pe rând ouăle si mixam între ele timp de 2 min. 

Punem vanilia si apoi făina. 

Dacă este lipicios mai adăugați făina. 


Întindem blatul pe o suprafața cu făina presărată. Întindem cu sucitorul nu foarte subțire (20x10 cm) cât sa putem face niște forme. 

De data asta am folosit un pahar .

Am pregătit formele si am băgat prima tura la cuptor timp de 30 de min maxim. 
După ce s-a terminat tot aluatul, i-am lăsat sa se răcească si între timp am topit ciocolata la baie de aburi si am folosit o lingurița ca sa o pun anapoda pe Biscotti.

 
Desigur, puteți folosi si alta ciocolata . 


Nu am facut multe poze asa cum îmi place mie. 
Tura asta a fost făcută împreuna cu Olivia care mi-a luat aparatul, a vrut sa facă pe fotograful si am ajuns la concluzia ca avem un parchet frumos:)


Am pus câțiva si pe bete ca sa fie mai simpatici :)
 

Smile, S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu