17 iunie, 2014

Guacamole (pasta de avocado)

Va place avocado? 

Mie da:) 

Daca este facut piure cu tot felul de condimente sau taiat felii peste niste ochiuri si condimentat. 
Avocado este bun atunci cand este bine copt. 

(Aici puteti vedea) 

Adica daca atunci cand palpati cu degetul este moale. 

Guacamole este o pasta originara din Mexico si, de regula se prepara simplu, piure la care se adauga o smantana dulce. 

Eu am pregatit o pasta de avocado cu ardei si ceapa. 

Foarte simplu!

Avem nevoie de 1 avocado, 1 ardei rosu o ceapa rosie medie si sucul de la o jumatate de lamaie mica (stropim avocado cu el pentru a nu se oxida)

Ceapa si un sfert din ardeiul rosu le taiem marunt;

Avocado il taiem bucati mai mari ;

Si le bagam toate la blender si asezonam cu sare/piper si ulei de masline (extravirgin) dupa gust.

Nu il facem chiar piure de tot- lasam printre el cateva bucatele din legume. 

Pentru cei carora nu le place textura lui ca sa il manance altfel, aceasta este o varianta foarte simpla si eficienta ca sa-l "mascati". Si merita pentru ca este foarte sanatos + ca nu trebuie fiert sau gatit cumva, deci isi pastreaza toate proprietatile. 

Intr-o jumatate de ardei punem umplutura  de avocado.

 Eu am mai adaugat cateva bucatele de branza brie si menta uscata.


Iar pentru copii- am fiert oua de prepelita,  am scos galbenusul si am adaugat guacamole. 


Galbenusul i l-am dat fetitei care tocmai a  inceput diversificarea, dar il puteti adauga in pasta.

Sper ca v-am inspirat si de aceasta data!

Smile, S. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu