15 iunie, 2014

Lapte de migdale


Pe scurt:

• Recomandat copiilor, dar si adultilor
• Imbunatateste sistemul muscular
• Laptele de migdale combate anemia 
• Laptele de migdale contine foarte mult calciu 
• Consolideaza sistemul imunitar
• Contine o cantitate de magneziu, mai mare decat se gaseste in bauturile de acest gen
• Nu contine colesterol
• Are un continut redus de calorii

Laptele de migdale il putem folosi la smoothies, la budinca de chia si pur si simplu de baut-este foarte aromat. 


Intai punem 170 de g de migdale intr-un bol cu apa, migdalele trebuie sa fie bine acoperite de apa. 



Eu am folosit migdale decojite crude. 

Le-am lasat peste noapte in apa. 

A 2-a zi dimineata am aruncat apa de pe ele, le-am pus in blender si am adaugat 350 ml de apa filtrata/plata, miere si scortisoara dupa gust.


Dupa ce s-au blenduit la viteza mare timp de 3 min. gustati compozitia si mai adaugati miere sau scortisoara daca credeti ca e nevoie apoi mai adaugati inca 450 ml de apa si mai blenduiti 1min. 


Acum pasul mai complicat este acela de a obtine un lapte cat mai fin prin strecurarea acestuia. 


Am folosit tifon peste sita de strecurat in momentul cand am scurs continutul intr-un bol, dar si cand l-am pus in recipientul final. 


Am schimbat tifonul de mai multe ori. 




Acum in recipientul final 



Nu va grabiti, turnati putin cate putin. 
Cand se umple tifonul cu pasta de migdale, schimbati-l. 


Pasta care ramane in tifon puneti-o intr-un bol si bagati-o la frigider- vom face un tort raw cu ea sau daca va place o puteti manca sau o mai puteti adauga in branzeturi, creme. 


Eu o pastrez pentru un tort raw-vegan pe care urmeaza sa il pregatesc poate chiar de ziua mea, luna aceasta. 

Laptele puneti-l si pe el la frigider si dimineata pregatiti un smoothie cu fructe si lapte de migdale. 

Incepeti ziua astfel 

O saptamana perfecta! 


Smile, S. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu