06 octombrie, 2014

Ardei umplut cu naut si quinoa

O bunătate!
Trebuie neaparat sa il încercati.


Un preparat simplu si sanatos.


Avem nevoie de:

•3 ardei roșii
•1ceapa
•3 căței de usturoi 
•1 roșie coaptă 
o conserva de naut
•quinoa fiarta aldente
•bulion sau pasta de tomate
•miere
•menta, busuioc

Întâi călim ceapa si usturoiul tăiat mărunt, in putin ulei de măsline.

Adaugam o roșie coaptă, tăiată mărunt, condimentele : menta si busuiocul uscat si mai lăsam sa fiarbă putin.


Adaugam nautul si o cana de bulion, lăsam inca 10 minute pe foc. 

Apropo de naut, de fiecare data cand am încercat sa il fierb am uitat de el si mi s-a prins, pe lângă faptul ca il las peste noapte in apa, se si fierbe foarte greu.  Asa ca de acum il voi cumpara direct fiert ceea ce va recomand si vouă.



Timp in care pregătim ardeii: le tăiem capacelul si ii curățăm.

Preincalzim si cuptorul la 180 de grade.

Luam nautul de pe pe foc si adaugam quinoa, amestecam si umplem cei 3 ardei. 


Cantitatea asta este potrivită pentru 3 ardei mari.

Intr-un vas de yena am mai adaugat inca o cana de bulion si am pus aproximativ 1 lingura jumate de miere.

Am dat la cuptor 30-35 de minute, nu înainte de a presăra peste ardei niste ulei de măsline si pesmet.


Pana i-am scos am pregătit si o salata de legume cu baby spanac si parmezan, a mers foarte bine. 

 
Deasemenea, puteți sa ii serviți cu o lipie prăjită lângă. Gustul este wow!

O mancare rapida, ieftină si pe măsura tuturor membrilor familiei.

Smile, S.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu