Ghimbirul conține calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidrați, fibre alimentare, seleniu, sodiu, vitaminele C, E și B6.
Este de preferat varianta proaspătă a rădăcinii, fiind superioară celei praf, atât pentru gust dar și pentru conținutul mai ridicat în uleiuri volatile și compuși cu rol antiinflamator.
Când cumpărați ghimbir, căutați o rădăcină cu o coajă fermă și netedă, cu cât mai puține curburi și articulații posibile. Lungimea este un semn de maturitate, rădăcinile mature fiind mai picante și fibroase. Dacă este zbârcit înseamnă că este uscat și lemnos în interior.
Ghimbirul se poate depozita în frigider într-o pungă de plastic, cu aerul scos prin presare, pentru câteva săptămâni. Se poate păstra și în congelator într-o pungă de plastic maxim 6 luni , iar atunci când vreți să-l folosiți se poate da prin răzătoare foarte ușor.
Weekend minunat!
Smile, S.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu