27 iunie, 2014

Limonadă cu ghimbir

Parca parca s-a mai încălzit afara după o săptămâna mai mult ploioasa. 



Haideti sa va zic despre limonada (bomba de vitamine) de la ziua mea.

Am facut trei feluri - limonadă cu ghimbir si menta 
                             - limonadă cu portocale, ghimbir si busuioc in care la final am adăugat zmeura întreaga 
                               - si limonadă cu ghimbir, menta si capsuni

La fiecare am procedat astfel: 

• am curățat citricele de coaja 




•am curat ghimbirul (ca pe un cartof) si l-am razuit mărunt 




• si am spălat frunzulite de menta si busuioc 



Lămâile le-am pus întregi in blender împreuna cu frunze de menta sau busuioc, miere de albine sau sirop de stevie si am lungit cu apa plata si niște cuburi de gheata. 


Am pus-o direct asa, fără sa strecor ce e mai bun- pulpa, si am mai adăugat niște frunze si zmeura/capsuni la final pentru aroma. 

Zmeura, capsuni, portocale





Despre ghimbir: 



Ghimbirul conține calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidrați, fibre alimentare, seleniu, sodiu, vitaminele C, E și B6.

Este de preferat varianta proaspătă a rădăcinii, fiind superioară celei praf, atât pentru gust dar și pentru conținutul mai ridicat în uleiuri volatile și compuși cu rol antiinflamator.

Când cumpărați ghimbir, căutați o rădăcină cu o coajă fermă și netedă, cu cât mai puține curburi și articulații posibile. Lungimea este un semn de maturitate, rădăcinile mature fiind mai picante și fibroase. Dacă este zbârcit înseamnă că este uscat și lemnos în interior.

Ghimbirul se poate depozita în frigider într-o pungă de plastic, cu aerul scos prin presare, pentru câteva săptămâni. Se poate păstra și în congelator într-o pungă de plastic maxim 6 luni , iar atunci când vreți să-l folosiți se poate da prin răzătoare foarte ușor. 


Weekend minunat!

Smile, S. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu