Voi ce preferați la micul dejun: dulce sau sarat?
Eu, atunci când dimineața nu mănânc doar fructe si nu îmi fac smoothieuri prefer sarat, altfel nu e mic dejun ci desert. Soțul meu prefera dulce.
Si trebuie sa împac pe toată lumea:).
Prietena mea draga, Irina, când vine in vizita dimineata, prefera micul-dejun frantuzesc: dulceața pe pâine cu unt si o cafea cu lapte.
Dacă o întreb pe Clau, ea ar vrea niște oua fierte, moi ca si mine. Nu, Clau?:)
Astăzi va propun o salata caprese care, știți deja este cu mozzarella, roșii si ulei de măsline. Intr-adevăr ceva pe placul multor papile gustative.
Este si una din salatele preferate ale Oliviei- deși acum primează castravetele!:)
Asta este o salata pe care niciodată nu o comand si recomand la restaurant din cauza ca majoritatea folosesc o mozzarella vidata (semi-uscata) cu un conținut scăzut de apa.
Nu este la fel de moale si fina precum cele care se găsesc in supermarketuri, in recipiente cu apa pentru a-i asigura umiditatea.
Dacă știți un restaurant in Cluj unde se serveste mozzarella proaspata, nevidata, spuneti-mi si mie.
Mozzarella provine din sudul Italiei.
Initial, aceasta branza era produsa din lapte de bivolita (bivolita de apa). Acum, in general, mozzarella proaspata provine atat din lapte de bivolita, cat si din lapte de vaca.
Si cum prietenul nostru avocado e prieten cu rosia am adaugat in salata un avocado bun de tot, perfect!
asa arată un avocado perfect- copt si ușor de curățat
Salata arată asa:
In afara de faptul ca am condimentat-o cu:
•sare&piper
•am stropit-o cu ulei de măsline extra virgin direct
•am strecurat niște pâine buna si proaspăta acolo ca de...e dimineata!
Hop pe ea cu o furculița cât de mica ca la ce delicioasa e nu putem risca sa o terminam din 3 miscari.
PS: si niște rucola nu strica niciodată, da' niciodată!
Va doresc o zi delicioasa!
Smile, S.




Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu