05 iulie, 2014

gateSTEFIn's Brunch!

Astazi prea am gătit toate mâncărurile. De la aperitiv pana la desert. 
Am facut un family Brunch cu unele din favoritele noastre alimente.
Brunch-ul este o combinatie între mic-dejun si prânz întârziat. :)

Cum credeți ca a decurs totul?

Stati mai întâi sa va spun ce feluri de mancare am ales ca sa fie convenabil pentru toți membrii familiei, începând cu cea mica (7 luni).

1.Salata de cruditati cu andive;
2.Supa de cartofi;
3.Somon cu mamaliguta si ciuperci sote;
4.Papanasi fierți cu dulceața de zmeura;
5.(Înghețata de iaurt cu fructe de pădure si chia);
6.Limonada de lime cu ghimbir.

Olivia, sâmbăta dimineata merge cu Horea la cumpăraturi, la fel a facut si astăzi. Am scris lista si au plecat. 
Nu stiau ce aveam se gând sa pregătesc, in afara de somon. Insa eu știam sigur ca voi face papanasi. 

Între timp am rămas cu fetele acasa si ne-am apucat de treaba. 
Am început sa curăț zarzavat, Olivia il spala. Bun, cu asta sigur fac o supa. Dar ce supa? De cartofi, ii voi da si celei mici si ne e pe placul tuturor+n-am mai facut de ceva vreme. Curățăm si cartofii.

Cum prepar eu supa de cartofi?

Zarzavat razalit+ceapa+cartofi+condimente+ulei de măsline la final(pentru ca nu am pus carne)+verdețuri si la urma eu îmi pun smântână. Asta e partea mea preferata, de fapt:)


In timp ce fierbea totul Olivia ma ajuta cu limonada.

Am facut o limonada din 3 lămâi verzi(lime)+ o lămâie+Ghimbir+sirop de agave+apa+fructe de pădure 


Salata era la rând.

Morcov+roșie+ceapa+castraveți+semințe de chia,in,floarea soarelui+dressing de iaurt așezată in barcute de andive si deasupra germeni de broccoli.


Nu știu când, între timp am pregătit aluatul pentru papanasi si l-am pus la frigider.

500 g brânza de vaca+200 g de griș+vanilie+2/3 oua bio

In pesmet tras la tigaie cu zahăr brun(Opțional, dar eu ador pesmetul) 
Lângă o dulceața de zmeura proaspăta de la mama.
Nu te mai poti opri.



Pe foc mai era si o mămăliga care fierbea si urma rândul somonului, pe care l-am facut ultima data- asta este sigur. Stătea sa apară si Horea.

Somon condimentat cu puțin curry(ca de obicei) pus in tigaie, in puțin ulei de măsline sau pur si simplu, pentru ca  are deja grăsime, se face singur in suc propriu. 

Ciupercile repede le-am curățat, le-am spălat, le-am tăiat si le-am aruncat in tigaie cu niște marar.
Nu am mai încercat niciodată combinatia asta cu somonul, dar va pot spune ca a fost una reușită:)


A mai rămas inghetata pe care am facut-o ieri dimineața, da.

Iaurt grecesc, simplu, combinat cu iaurt cu muesli si semințe de chia+fructe de pădure puse intr-o craticioara cu sirop de agave pana se transforma intr-o compozitie siropoasa.
Pusă in forme de inghetata strat cu strat. Cam asa:

Ce simplu si perfect pare totul intr-o casa cu doi copii, nu? 

Pentru ca nu v-am spus ca in tot acest timp Olivia a răsturnat pe jos un bol cu lapte si cereale, a pradat jumătate dintr-un luciu de buze si a facut-o si pe surioara ei, ca sa fie si ea saracuta, cu niște luciu. 
A mai plimbat olita prin toată casa după ce am spălat-o de câteva ori deja. Am schimbat-o de un rând de haine pentru ca s-a udat cum a stat la chiuveta si multe alte nazbatii dulci. 
Pe final am culcat-o pe Adeline si am savurat aproape din fiecare mancarica ,liniștiti. 

Sâmbăta e asigurata!

Cred ca am apucat sa beau si apa de 2x. Si acum mor de sete.
Voi, mămicilor, știți despre ce e vorba aici.


Multă lume ma întreaba cum pot sa fac "atâtea" cu tot cu fete? Pot, pentru ca vreau, îmi place si in tot acest "haos" îmi petrec timpul si cu ele. 
Pe Olivia implicând-o in bucătărie, iar lui Adeline ii fredonez împreuna cu Olivia nu știu ce cântece si poezii, ne jucam cucu-bau si multe altele, ea aflându-se in cărucior, lângă noi. Suntem intr-o mișcare continua, gatind!

Nu va ganditi ca fac asta in fiecare zi, nu sunt mama omida:p
Dar mereu acompaniata de una dintre "larve"!

P.s: punem la înmuiat niște naut pana mâine sa vedem ce putem face, va arat! 

Weekend mi-nu-nat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu