Astept astept si iar astept. Astept sa va impartasesc noi postari si astept plecarea in vacanta, dar nu ma pot abtine sa nu scriu.
Chiar acum sunt cu un picior in bagaj (unde sa le inghesui pe toate?)
Daca ar fi dupa mine as baga si tava de briose ca sa incerc si acolo ceva retete.
Mai nou sunt mama brioselor si trebuie sa imi astampar aceasta sete de gateala ca sa nu le exclud prea mult pe fete, desi pe Olivia o implic in ceea ce gatesc pentru ca ii place si e super incantata cand facem ceva bun si pe Adeline trebuie sa o obisnuiesc cu sunetele de la bucatarie asa ca nu are ce face decat sa "ma" asiste (noroc ca acum, la 6 luni s-a cumintit).
Glumet cum e el, dupa ziua Oliviei a spus ca o saptamana numai briose a mancat:)) (minte, el foarte constiincios, doar gusta, si asta dimineata cand ii ceream parerea despre briose)
Tin minte ca in urma cu ceva ani imi cumparam de la magazin o punga cu briose cu bucatele de cioco (atat de pufoase si gustoase), iar acum le fac eu la fel de pufoase si bune si le poate face oricine.
Cele mai bune sint cele cu morcov, mar si scortisoara , aaaa si nuca, multa nuca sa fie mai crocant... tot ce trebuie!
Imi place sa gatesc pentru felul in care pot aranja la final mancarea, pentru modul in care aceasta iti deschide calea spre imaginatie (de asta imi place sa si pictez), dar trebuie sa recunosc ca prefer sa fac dulciuri desi nu le mananc ci le împart.
Va spuneam la inceput de o reteta speciala de paste care face parte din meniul familiei.
Chiar acum sunt cu un picior in bagaj (unde sa le inghesui pe toate?)
Daca ar fi dupa mine as baga si tava de briose ca sa incerc si acolo ceva retete.
Mai nou sunt mama brioselor si trebuie sa imi astampar aceasta sete de gateala ca sa nu le exclud prea mult pe fete, desi pe Olivia o implic in ceea ce gatesc pentru ca ii place si e super incantata cand facem ceva bun si pe Adeline trebuie sa o obisnuiesc cu sunetele de la bucatarie asa ca nu are ce face decat sa "ma" asiste (noroc ca acum, la 6 luni s-a cumintit).
Dar ce ma fac cu Horea? il pun si pe el la frecat niste unt? :)
Glumet cum e el, dupa ziua Oliviei a spus ca o saptamana numai briose a mancat:)) (minte, el foarte constiincios, doar gusta, si asta dimineata cand ii ceream parerea despre briose)
Tin minte ca in urma cu ceva ani imi cumparam de la magazin o punga cu briose cu bucatele de cioco (atat de pufoase si gustoase), iar acum le fac eu la fel de pufoase si bune si le poate face oricine.
Cele mai bune sint cele cu morcov, mar si scortisoara , aaaa si nuca, multa nuca sa fie mai crocant... tot ce trebuie!
Imi place sa gatesc pentru felul in care pot aranja la final mancarea, pentru modul in care aceasta iti deschide calea spre imaginatie (de asta imi place sa si pictez), dar trebuie sa recunosc ca prefer sa fac dulciuri desi nu le mananc ci le împart.
Va spuneam la inceput de o reteta speciala de paste care face parte din meniul familiei.
Pentru ca mancam destul de des paste cu diverse, chiar si in salate, o sa vedeti multe retete de paste adaptate la gusturile noastre, aici.
Iata
Ingrediente:
•spaghete integrale Barilla
•smantana dulce
•o bucata de somon (daca nu va place pestele procedati la fel cu piept de pui)
•praz
•putin unt
Punem pastele la fiert in apa cu sare;
Intre timp trecem de 2 ori cu lingura in unt o bucatica de praz taiat marunt la foc mic.
Punem si somonul intr-o tigaie si il stropim cu putin ulei de masline daca dorim daca nu, il lasam in sucul propriu pret de 7-10'.
Stim ca pestele neavand atatea fibre ca si restul carnurilor se face foarte repede la o temperatura inalta, daca il lasam mai mult riscam sa se uste si sa-si piarda gustul.
Cand pastele sunt fierte aldente scoatem cu o spatula, pe rand, direct din oala cu apa si le punem peste prazul usor calit si adaugam smantana dulce pentru a ingrosa sosul.(eu folosesc ladorna, nu e subțire)
La final aranjam in farfurie o portie de paste, peste care punem niste fasii de somon si asezonam dupa bunul plac.
Nu va doresc decat pofta mare si un weekend plin de gust!
Smile, S.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu