Timpul ca timpul, dar sa nu treacă caisele.
Asa ca hai sa cumpăram niște caise, alții strâng din gradina (eu) si s-o punem de-o prăjitura cu caise, nu chec, prăjitura.
De ce are nevoie minunăția asta:
•4oua bio
•140 g zahăr
•1 plic zahăr vanilat
•putina sare
•un iaurt mic sau 2 linguri smântână
•80ml ulei
•300g faina
•praf de copt
•Opțional migdale/fulgi de migdale pentru ornat
Asa... Preincalzim cuptorul la 180grade C
Batem bine ouăle cu zaharul pana se albesc
Faina cu praful de copt le cernem împreuna peste compozitie astfel încât sa nu facă cocoloase si amestecam de jos in sus ca sa nu se "lase".
(Știu ca unele știți asta, dar trebuie si îmi place sa explic pentru oricine face pentru prima data prăjitura)
Pregătim o foaie de copt pe care o umezim in apa rece si abia după ce o stoarcem o așezam in tava
Caisele spălate si desfăcute
Si aia e. Dam la cuptor 30-45 de min.
Faceți testul cu scobitoarea.
Nu e doar un chec cu caise.
Aluatul e inchegat, dens si ușor umed-asemenea unui brownie. Foarte gustos. Si caisele dulci acrisoare...nu mai zic nimic. Doar încercati si va convingeți singurele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu