Unul dintre deserturile care trebuie încercate când ajungeti prin Franța.
Acum înțeleg legătura strânsă dintre limba franceza si ciocolata care ma încearcă.
Așadar, pentru 6 porții avem nevoie de:
•250 g ciocolata neagră (evident)
70%,80% conținut cacao
•100 g unt
•5 oua
•50 g faina
•170 g zahăr
Rupem ciocolata bucati si o topim la bain-marie împreuna cu untul - lăsam la o parte.
Batem ouăle cu zaharul pana când se albesc, amestecam cu ciocolata topita dupa care adăugăm faina si amestecam pana la omogenizarea completa.
Ungem niște forme rezistente cu unt si le umplem aproape de tot.
Lăsam putin loc ca sa crească.
Le introducem in cuptorul preincalzit la 210 grade, intr-o tava încăpătoare.
Am pus si o oala mai mica cu apa inca de când am încălzit cuptorul ca sa nu crape deasupra.
Eu le-am lăsat ceva mai mult atat cât sa fie un interior moale, dar dacă respectati timpul miezul va fi din ciocolata lichida asa cum trebuie in mod normal.
Se serveste cu Înghețata, siropuri sau fructe.
Love&passion.
Smile, S.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu