Avem nevoie de 1kg de mere, aproximativ 250 g nuci, 1 borcan gem de prune sau caise, 1 pachet de unt bun, 6 linguri de zahăr.
Blat:
5 oua
5 lg faina
5 lg zahăr
praf de copt 1 lgt
Intr-o oala, pe care o putem baga si la cuptor caramelizam cele 6 linguri de zahăr dupa care stingem focul si punem untul.
Între timp am curățat merele, le tăiem in 2 si le scobim mijlocul.
Dulceața o amestecam cu nucile tăiate nu foarte mici si punem cate o lingurița in mijlocul merelor pe care le punem cu umplutura in jos in oala.
Când am umplut fundul oalei cu mere o băgam la cuptor câteva minute bune ca
merele sa se coaca.
Facem un blat de tort pe care il turnam peste mere si mai băgam la cuptor pana se coace blatul.
Oala o întoarcem cu capul in jos pe un suport, dupa ce se răcește.
Smile, S.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu