10 octombrie, 2014

Creveți cu orez brun si curry

Uneori vrem sa il surprindem si nu știm cum, aceasta este o reteta zic eu, potrivită, fără prea multe bătăi de cap. 

Este mult mai ușor decât va imaginati sa gatiti niste creveți, joaca de copii.

 De ce sa gatim 1,2,3 ore o carne de porc sau vita cand asta e gata in 10 minute?

Va spun acum!




Avem nevoie de creveți, orez brun, curry, câțiva căței de usturoi, ardei kapia, ulei de măsline si condimente.

Crevetii congelati ii lăsam sa se dezghete, ii spălăm ( eu ii iau de la Lidl acum, congelati, cum e de preferat si curatati) 



O cana de orez brun il călim putin in ulei de măsline, adaugam apa cât sa il acopere (mai completam pe parcurs pana se fierbe) si adaugam 2 lingurițe de praf de curry, lăsam pe foc sa pătrundă bine aroma. 


Între timp ne ocupam de creveți. 

Intr-o tigaie călim foarte putin usturoiul tăiat mărunt, cât sa lase aroma in ulei si câteva fasii de ardei kapia.

Adaugam crevetii, ii asezonam cu sare si piper si mai apoi ii prăjim pe ambele părți, pana iau forma de "C". 



In orez adaugam o ploaie de patrunjel atunci cand este gata fiert. 




Sotam niste legume in unt, dupa preferința si e gata, dupa doar 30 de min. 
:)

Daca ii plac fructele de mare,  cu siguranță  va avea succes! 

P.s. : sa nu uitati de vinul alb! 

Smile, S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu