Inspirata fiind de Ramona- Gust Verde.
(Cu mici modificări)
Granola este o combinatie de fulgi de ovaz cu diferite semințe si/sau fructe uscate. Intr-adevăr o bunătate!
In primul rand avem nevoie de 200 de grame de fulgi de ovaz pe care ii punem intr-o tava, pe o hârtie de copt si o băgam la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 10 minute, timp in care amestecam putin printre ovaz.
Între timp pregătim semințele:
•alune de pădure
•migdale
•nuci
•semințe de susan
•semințe de chia
•semințe de in măcinate
•semințe de dovleac
•semințe de floare soarelui
Toate crude
-Cate 30 de grame de semințe
-Si cate o mana din celelalte (80g)
Eu nu m-am aprovizionat bine, mi-a lipsit nuca asa ca, am pus mai multe alune -care îmi plac cel mai mult!
Le amestecam cu ovazul scos de la cuptor, lăsam deoparte si pregătim siropul care are sa le lege.
Intr-o craticioara punem la foc mic:
•4/5 linguri de miere
•2 linguri ulei de cocos
•3lgt scortisoara
•putina sare
Când s-a omogenizat, turnam Siropul peste Ingredientele uscate si amestecam bine.
Si băgam din nou, in formula asta- 30 de min. la cuptor (150 de grade)
Finalmente, lăsam sa se răcească si punem intr-un borcan ermetic, se păstrează bine.
Dimineata si nu numai, o combinam cu ce vrem noi...fructe, iaurt, lapte etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu