Sper sa apuc sa scriu reteta acestei prăjituri pana se trezește cea mica. O prăjitura care mie-mi place inca de când eram mica. Acum îmi place si mai mult.
Deschid caietul de retete si spun asa:
Pentru blat:
•250 gr zahăr tos se freacă cu 1 pachet de unt
•6 galbenusuri
•2 linguri de cacao (eu pun 3 pentru ca mi place cacao mai mult decât orice)
•2 prafuri de copt
•200 gr lapte
•300 gr faina
Toate acestea se omogenizeaza, se toarnă intr-o tava si se da la cuptorul preincalzit la (aproximativ) 170 de grade.
Este un pandispan, deci facem testul cu scobitoarea. Sincer nu m-am uitat la timp, dar cred ca va dați seama si voi când e gata.
Spuma:
•cele 6 albusuri rămase le batem spuma cu 300 gr de zahăr, pe abur.
Când e bine bătută se pune peste blatul copt si se mai da 10-15 min la cuptor.
Nu i asa ca e ușor?
Si cu siguranță gustoasa.
Bezeaua cu blatul de cacao merg mana-n mana.
Iata ca am reușit sa o scriu :)
Love&passion,
Stef
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu